Solar Cookers International Network (Home)

 

La Cuina Solar PneumÓtica

Aquesta cuina ha estat dissenyada per Suresh Vaidyarajan - un arquitecte, qui ha trobat una manera simple per un problema prou greu. Durant l'˙ltim any ha estat cuinant el seu menjar. Aquesta cuina Ús la mÚs simple de les que hem vist fins ara.

1. Hi ha una tremenda manca de llenya, querosŔ i altres combustibles per cuinar. Per˛, per quŔ no podem utilitzar l'inesgotable energia del sol per cuinar?
2. Prenem un pneumÓtic vell d'un autom˛bil. Si el pneumÓtic estÓ punxat l'apedacem. Inflem el pneumÓtic i el posem a sobre d'una taula de fusta.
3. Prenem una olla o perol d'alumini amb tapadora. El pintem de negre per la banda de fora. Posem tots els ingredients per cuinar all˛ que vulguem.
4. Posem el perol a dintre del pneumÓtic i cobrim aquest amb una peša de vidre plana.
5. QuŔ ocorre? L'espai a dintre del pneumÓtic Ús una cavitat tancada, que, en rebre la llum del sol l'acumula. Poc a poc, l'espai s'escalfa escalfant aixÝ els aliments a l'interior del perol.
 

Per enviar errades o comentaris al traductor, feu clic acÝ o crideu-me al 617 91 87 83.

 
This document is published on The Solar Cooking Archive at http://solarcooking.org/catala/tire_cat.htm. For questions or comments, contact webmaster@solarcooking.org